Bloggar, podcast och nyheter

Blogg, podcast och nyheter

Imagine thats blogg

Vi skriver löpande en blogg om idrottspsykologi. Några exempel på ämnen som vi skriver om mental träning, hur man kan hantera nervositet, tennispsykologi och ledarskap. Se några av våra inlägg nedan.

Blogg om idrottspsykologi

Bouncing tennis ball

Mental träning i idrotten: 5 tips

Likt andra delar inom din idrott, som till exempel dina fysiska färdigheter, kan det ta tid att…

July  26, 2019

A man doing weightlifting

Nedan kan du ta del av tips på hur du kan öka din motivation, göra den mer hållbar över tid…

June 05, 2019

Children playing on the grassfield

Hjälp ditt barn att vara snäll mot sig själv

Många barn är väldigt taskiga mot sig själva när de idrottar. Som förälder påverkar du hur…

May 23, 2019

PODCAST

Intresset kring idrottspsykologi växer kraftigt. Fler och fler inser hur viktig psykologin är i prestationer och välmående. Det är en utmaning för aktiva och ideella ledare att hitta tid till vidareutbildning. Nu finns det möjlighet att på väg till arbetet, skolan eller när du tränar, lyssna på en podcast inom området.

Dåligt självförtroende, hantera negativa tankar och förmågan att prestera när det gäller går att träna upp.

”Idrottspsykologi handlar bland annat om att lära känna sig själva bättre och därmed hantera tankar, känslor och beteenden på ett önskvärt sätt.” Fredrik Weibull (idrottspsykologisk rådgivare).

Hans kollega Mikael Wallsbeck (idrottspsykologisk rådgivare) fortsätter: ”En podcast har funnits i tankarna ett tag. Det har dykt upp många bra podcasts men ingen om idrottspsykologi. En viktig del i  arbetet med Hjärnskrynklarna är att göra kunskapen inom området lättillgänglig. Jag hade själv tyckt om att lyssna på den när jag spelade ishockey och vi hoppas den kan vara till nytta för idrottare och tränare.”

I podcasten diskuterar Mikael, Fredrik och inbjudna gäster idrottspsykologi och ledarskap. Producent John Swartling:

’’När Mikael och Fredrik hörde av sig om att de ville göra en podcast om idrottspsykologi och mental träning kände jag, självklart! Det är ett superintressant ämne och angeläget för idrotten! Nu är jag själv väldigt intresserad, så jag tvekade inte en sekund om att hjälpa dem!”

Nyhetsbrev

Vi på Imagine that skickar ut vårt nyhetsbrev en gång i veckan. Nyhetsbrevet innehåller praktiska tips, reflektioner, nyheter om vad som händer med Imagine that och information om nya föreläsningar.

Om du är intresserad av idrottspsykologi, mental träning, personlig utveckling, HR och ledarskap så är det här ett nyhetsbrev för dig.