Intresset kring idrottspsykologi växer kraftigt. Fler och fler inser hur viktig psykologin är i prestationer och välmående. Det är en utmaning för aktiva och ideella ledare att hitta tid till vidareutbildning. Nu finns det möjlighet att på väg till arbetet, skolan eller när du tränar, lyssna på en podcast inom området.

Dåligt självförtroende, hantera negativa tankar och förmågan att prestera när det gäller går att träna upp.

”Idrottspsykologi handlar bland annat om att lära känna sig själva bättre och därmed hantera tankar, känslor och beteenden på ett önskvärt sätt.” Fredrik Weibull, idrottspsykologisk rådgivare.

Hans kollega Mikael Wallsbeck (idrottspsykologisk rådgivare) fortsätter: ”En podcast har funnits i tankarna ett tag. Det har dykt upp många bra podcasts men ingen om idrottspsykologi. En viktig del i  arbetet med Hjärnskrynklarna är att göra kunskapen inom området lättillgänglig. Jag hade själv tyckt om att lyssna på den när jag spelade ishockey och vi hoppas den kan vara till nytta för idrottare och tränare.”

I podcasten diskuterar Mikael, Fredrik och inbjudna gäster idrottspsykologi. Producent John Swartling:

’’När Mikael och Fredrik hörde av sig om att de ville göra en podcast om idrottspsykologi och mental träning kände jag, självklart! Det är ett superintressant ämne och angeläget för idrotten! Nu är jag själv väldigt intresserad, så jag tvekade inte en sekund om att hjälpa dem!

Följ Hjärnskrynklarna på Facebook och lyssna direkt på avsnitten via Acast.